вторник, 30 август 2016 г.

Картофено руло

Няма значение дали ще използвате рулото като средство  да накарате децата да хапнат зеленчуци или ще му намери приложение  като гарнитура към сочни пържолки. Също така е опция за спасяването на нечия изгладняла вегетариански душа. Затова важно е да разполагате и с тази рецепта в арсенала си.



Необходими продукти:

  • 800 гр. картофи
  • 4 яйца
  • 50 гр. кашкавал
  • 1-2 моркова
  • 3 с.л. галета
  • 3-4 с.л. прясно мляко
  • сол,черен пипер
Картофите си сваряват и смачкват добре. Прибавят се 2 разбити яйца, кашкавала и подправките. Всичко се разбърква добре и се оставя на страна да почине. Останалите 2 яйца се сваряват в компанията на морковите /когато яйцата са готови т.е.10 мин след завирането на водата ги извадете и оставете морковите да се сварят на спокойствие/. 
Картофената смес се разстила върху найлон и се оформя като правоъгълник. Поръсва се с галетата, нарязаните на ситно моркови и яйца. С помощта на найлона се навива на руло. Поставя се в намазнена тава. Отгоре са намазва с малко масло и се поръсва с прясното мляко. Пече се в умерена фурна.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар