вторник, 23 август 2016 г.

Гнездо

Колкото и да си обича човек професията има моменти, в които работния ден се оказва дълъг. За съжаление и домакинската работа не е свършила сама. Връщайки се вкъщи се чудиш вечеря ли да приготвиш, къщата ли да подреждаш или facebook-а да прегледаш. Често пъти всичко това се прави едновременно. Точно за такива моменти е подходяща и следващата рецепта. Макар да е замислена като предястие, спокойно може да й се прибави една гарнитурка и воала - вечерята е готова!



Необходими продукти: /за 2 порции/:

  • 250 гр. кайма
  • 2 с.л. галета
  • 1 ч.л. чубица
  • сол, черен пипер
  • 100 гр. топено сирене
  • 2 яйца
Каймата се омесва с галетата, чубрицата, солта и черния пипер. Ако вие харесвате и други подправки, подходящи за пържени кюфтета можете да ги добавите. Готовата смес се разделя на две части. Поотделно те се оформят като "гнездо". По-лесно се работи с мокри ръце. Гнездата се запичат в намазнена тавичка. Малко преди да са готови се поставя парченце топено сирене и се чуква по едно яйце. Гнездата се връщат във фурната, за да се изпекат и яйцата. 

Подходящи гарнитури са картофено пюре, ориз със зеленчуци, зеленчуци на грил. Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар