петък, 26 август 2016 г.

Почти вегетарианска пица

Картинката е следната: удобно полегнала на дивана пирувам с парче пица, а до мен - критичното ми Аз отброява на пръсти и нарежда:
- Шунка - 102 ккал, кашкавал - 342 ккал, доматен сос - 64 ккал, тесто - 269 ккал, гъби - хмм, гъби, гъби май не виждам.... Жалко, поне нещо зеленчуково да имаше.

Следва мазна усмивка от моя страна и отговор с пълна уста:
- Чакай малко, може да е пица, но е с зеленчуков блат. Така че редуцирай калориите поне на половина!

Ако и Вие имате подобни проблеми със съвестта, хвърлете едно око на следващата рецепта и имайте скрит коз в ръкава:



Необходими продукти:

  • 3 тиквички
  • 2 яйца
  • 6 с.л. брашно
  • 100 гр. кашкавал
Допълнително: 
  • доматен сос
  • шунка
  • кашкавал
  • гъби :)
Изпълнението на рецептата е следното: Обелете и настържете тиквичките в купа. Оставете ги на спокойствие за 15-20 минути. След това изхвърлете отделилата се течност. Настърганите тиквички прехвърлете върху парче кухненска хартия, за да попие излишната вода. Връщате ги обратно в купата и ги смесвате с яйцата, кашкавала и брашното. Ако сместа ви се вижда доста течна /зависи колко водни са тиквичките/ добавете още малко брашно. Готовото "тесто" се изсипва в тава застлана с хартия за печене. 


Фурната трябва да е предварително загрята. След 15-20 мин тестото трябва да е хванало златиста коричка. Вади се от фурната и се обръща, за да се изпече и от другата страна. Когато блатът е готов се маже с доматения сос, поръсва се с кубчета шунка и кашкавал. Връща се във фурната за още 10 мин. Похапва се с кеф!


Няма коментари:

Публикуване на коментар