четвъртък, 18 август 2016 г.

Картофник

У дома всичко приготвено с картофи е добре дошло. Без значение дали ще са пържени, печени или варени, тези ястия изчезват безследно и често пъти биват викани на бис. Едно от любимите ни е така нареченият картофник. Това е нещо средно между запеканка и оригиналният родопски пататник. Ако и вие сте фенове на картофите ви го препоръчвам горещо!



Необходими продукти:

  • 1 кг. картофи
  • 1 гл. лук
  • 300 гр. сирене
  • 300 гр. колбас по избор
  • 5-6 с.л. прясно мляко
  • кашкавал за поръсване
  • сол, черен пипер, чубрица

Картофите се обелват и сваряват. Прибавя се прясното мляко и се намачват. Главата лук се нарязва на дребно и се запържва до златисто. Натрошеното сирене и нарязания колбас се прибавят към картофите. Добавя се и лука. Всичко се разбърква добре. Овкусява се с предпочитаните подправки. Запича се в предварително загрята фурна за около 20 мин. Поръсва се с настъргания кашкавал и се връща във фурната за още 5 -10 мин. 

Ако рецептата ви е допаднала, ще се радвам да споделите впечатленията си! Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар