събота, 13 август 2016 г.

Спагети "Дел Каса"


Реших да започна с една от любимите ми рецепти, която за огромна радост на мъжа ми е част от предпочитаната от него италианска кухня. Ястието е успешен избор за спасяване на вечерята и е изключително лесно за приготвяне! Или както казва една приятелка, която често се шегува, че боговете са я надарили с две леви ръце: "Нищо работа!".

Необходими продукти за две порции:
  • 200 гр. спагети
  • 250 мл. готварска сметана
  • 250 гр. ситно нарязана шунка
  • 200 гр. сладка царевица
  • сол и  черен пипер на вкус
  • кашкавал за поръсване



  1. Спагетите се сваряват по указания на пакета начин. Моят съвет е към водата да се прибавят чаена лъжичка сол и супена лъжица олио.
  2. Когато са готови се изцеждат и оставят настрани.
  3. Сметана се загрява в подходящ съд. Към нея се прибавят шунката и царевицата.
  4. Последни са подправките. След като ги добавите сосът се оставя да къкри още 3-4 мин.
  5. Спагетите се заливат със соса непосредствено преди поднасяне. По желание отгоре са настъргва кашкавал. 
Както казват италианците "Bon Appetit"! И не забравяйте да споделите своите впечатления, след като опитате тази невероятна рецепта за бърза вечеря!

1 коментар: