неделя, 14 август 2016 г.

Пълнени хлебчета

По пътят към икономичното готвене си имам другарче наречено „списък за пазаруване”. Но колкото и да старае човек да се придържа към него в големите супермаркети дебнат хиляди изкушения – стоки на промоции, безкрайни намаления…. А как да устоя на апетитно ухаещите туко-що изпечени хлебчета? Неусетно съм купила доста повече неща от предвиденото и задължително съм взела от въпросните тестени изкушения. Докато стигна вкъщи, те са студени и не толкова апетитни. Днешната рецепта е провокирана точно от тези несгоди и има за цел да оползотвори вече поизсъхналия хляб:




·         хлебчета - 8 бр.
·         кренвирши - 5 бр.
·         лук - 1 гл.
·         прясно мляко - 500 мл.
·         кетчуп



От предната вечер хлебчетата се разполовяват и изтърбушват, без да се разкъсва кората на съответната половинка. Оставят се да изсъхнат. 

На другия ден всяка половинка се потапя в прясното мляко. 

Плънката се приготвя по следния начин: кренвиршите се нарязват на кубчета и заедно с лука се запържват в малко олио. 

Всяко хлебче се пълни. Отгоре се слага малко кетчуп.


Пече се в предварително загрята фурна

Няма коментари:

Публикуване на коментар