По пътят към икономичното готвене си имам
другарче наречено „списък за пазаруване”. Но колкото и да старае човек да се
придържа към него в големите супермаркети дебнат хиляди изкушения – стоки на
промоции, безкрайни намаления…. А как да устоя на апетитно ухаещите туко-що
изпечени хлебчета? Неусетно съм купила доста повече неща от предвиденото и
задължително съм взела от въпросните тестени изкушения. Докато стигна вкъщи, те
са студени и не толкова апетитни. Днешната рецепта е провокирана точно от тези
несгоди и има за цел да оползотвори вече поизсъхналия хляб:
· хлебчета - 8 бр.
·
кренвирши - 5 бр.
·
лук - 1 гл.
·
прясно мляко - 500 мл.
·
кетчуп
От предната вечер хлебчетата се
разполовяват и изтърбушват, без да се разкъсва кората на съответната половинка.
Оставят се да изсъхнат.
На другия ден всяка половинка се потапя в прясното мляко.
Плънката се приготвя по следния начин: кренвиршите се нарязват на кубчета и заедно с лука се запържват в малко олио.
Всяко хлебче се пълни. Отгоре се слага малко кетчуп.
Пече се в предварително загрята фурна
На другия ден всяка половинка се потапя в прясното мляко.
Плънката се приготвя по следния начин: кренвиршите се нарязват на кубчета и заедно с лука се запържват в малко олио.
Всяко хлебче се пълни. Отгоре се слага малко кетчуп.
Пече се в предварително загрята фурна
Няма коментари:
Публикуване на коментар