За тази вкусотия са ви необходими:
- по 2 зелени и 1 червена чушка на човек
- по 1/2 картоф на порция
- около 200 гр. гъби
- 100 гр. майонеза
- 100 гр. кашкавал
- сол, черен пипер
Картофите се обелват, разполовяват и центъра на всяка половинка се надупчва с вилица. Нареждат се върху застлана с алуминиево фолио тава и се запичат до готовност. След това, с помощта на лъжичка се издълбават. Отстранената част се намачква с малко майонеза.
Чушките се измиват добре, разполовяват се и се пускат във вряща посолена вода за около2-3 мин. След това се вадят, изцеждат се добре и се нареждат в тавичка. В центъра на всяка чушка се слага по малко плънка.
Плънката се приготвя по следния начин: гъбите се измиват и нарязват на много ситни ленти. Задушават се в малко мазнина. Кашкавалът се настъргва на едро. Прибавя се към готовите гъби. Добавя се майонезата и всичко се разбърква добре. Последни се слагат подправките.
Няма коментари:
Публикуване на коментар