събота, 20 август 2016 г.

Вегетарианско цвете

При това изобилие от вкусни зеленчуци, няма как да не обърна поглед към вегетарианската кухня. Още повече, че бях впечатлена от рецептата за чушки сюрприз на Елти и реших да я поднеса във вида на вегетарианско цвете.





За тази вкусотия са ви необходими:

  • по 2 зелени и 1 червена чушка на човек 
  • по 1/2 картоф на порция
  • около 200 гр. гъби
  • 100 гр. майонеза
  • 100 гр. кашкавал
  • сол, черен пипер

Картофите се обелват, разполовяват и центъра на всяка половинка се надупчва с вилица. Нареждат се върху застлана с алуминиево фолио тава и се запичат до готовност. След това, с помощта на лъжичка се издълбават. Отстранената част се намачква с малко майонеза.





Чушките се измиват добре, разполовяват се и се пускат във вряща посолена вода за около2-3 мин. След това се вадят, изцеждат се добре и се нареждат в тавичка. В центъра на всяка чушка се слага по малко плънка.

Плънката се приготвя по следния начин: гъбите се измиват и нарязват на много ситни ленти. Задушават се в малко мазнина. Кашкавалът се настъргва на едро. Прибавя се към готовите гъби. Добавя се майонезата и всичко се разбърква добре. Последни се слагат подправките. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар