- 1 яйце
- 1/2 ч.ч. прясно мляко
- 1/2 ч.ч. брашно
- 1 к.л. бакпулвер
- 1 к.л. захар или 1 к.л. сол
- 50 гр. сирене /ако ще приготвяте соления вариант/
Яйцето се разделя на жълтък и белтък. Жълтъкът се разбива с прясното мляко. Прибавя се брашното смесено с бакпулвера. /за соленият вариант се прибавя и ситно натрошеното сирене/. Отделно белтъкът се разбива със захарта или респективно солта. Прибавя се към останалите продукти и всичко се разбърква. Палачинките се пекат или в намазнен тиган или в сух тефлонов.
Това е от мен. На вас оставям възможността да опитате двата варианта и да коментирате.
Няма коментари:
Публикуване на коментар