понеделник, 15 август 2016 г.

Сладки палачинки

Вкъщи всички обичаме палачинки. Спор няма - стават бързо и търпят всякакви изменения. Но със сестра ми никога не можем да стигнем до консенсус за вкуса им. Оригиналната рецепта е със захар и тя обича да се придържа към нея, но аз ги харесвам солени и добавям на собствена глава сирене. Представям ви нейната версия и очаквам да споделите своите предпочитания.





  • 1 яйце
  • 1/2 ч.ч. прясно мляко
  • 1/2 ч.ч. брашно
  • 1 к.л. бакпулвер
  • 1 к.л. захар или 1 к.л. сол
  • 50 гр. сирене /ако ще приготвяте соления вариант/ 

Яйцето се разделя на жълтък и белтък. Жълтъкът се разбива с прясното мляко. Прибавя се брашното смесено с бакпулвера. /за соленият вариант се прибавя и ситно натрошеното сирене/. Отделно белтъкът се разбива със захарта или респективно солта. Прибавя се към останалите продукти и всичко се разбърква. Палачинките се пекат или в намазнен тиган или в сух тефлонов. 


Това е от мен. На вас оставям възможността да опитате двата варианта и да коментирате. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар