Необходими продукти:
- 125 гр. масло
- 125 гр. захар
- 2 яйца
- 300 гр. брашно
- 1/2 бакпулвер
- мармалад
Маслото се разбива със захарта. Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Към маслената смес се прибавят жълтъците, брашното и бакпулвера. Замесва се тесто. 2/3 от тестото се разстила в намазнена и набрашнена тава. Намазва се с мармалад. Ако имате орехови ядки, може да добавите и тях. Белтъците с щипка захар се разбиват на сняг. Той се разпределя върху мармалада. Останалата 1/3 от тестото се доомесва с 1-2 с.л. брашно, за да стане по-твърда. Настъргва се върху белтъците. Сладкишът се пече в умерена фурна, до златист загар. Когато е готов се поръсва с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар