Необходими продукти:
за блата:
- 4 белтъка
- 4 с.л. брашно
- 4 с.л. захар
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 60 мл. лимонов сок
- 2 яйца
- 70 гр. захар
- 30 гр. масло
- 1/2 ч.ч. пудра захар
- 3-4 с.л. лимонов сок
За приготвянето на блата е необходимо да се разбият белтъците със захарта на сняг. След това брашното и бакпулвера се пресяват заедно. Прибавят се постепенно към белтъчната смес като се разбъркват с шпатула. Блатът се пече в предварително загрята фурна. Може тавата да се застели с хартия за печене.
За крема: яйцата се разбиват с лимоновия сок и захарта, до пълното разтваряне на последната. След това купата със сместа се поставя в подходяща тенджера и се вари до сгъстяване на водна баня. След това се дърпа от огъня и при непрекъснато бъркане се добавя маслото.
Готовия блат се намазва с крема и се завива на руло. Отгоре се полива с глазура. Тя се приготвя като пудрата захар се разбива с лимоновия сок до побеляване. Сладкищът се поднася с усмивка!
Няма коментари:
Публикуване на коментар