четвъртък, 1 септември 2016 г.

Пържоли с винена глазура

Това му е хубавото на гостите, че никога не знаят, какво точно сте планирали да им сервирате. Така че дори да промените менюто в последния момент, никой няма да разбере. Именно на това ухо лежах, когато допуснах грешката и вместо винен сос получих пържоли с винена глазура.



Необходими продукти:

  • 4-6 бр. свински пържоли
  • 1.5  ч.ч. вино /аз използвах бяло, поради липса на червено/
  • 1-2 ч.л. захар
  • 1 к.л. сол
Пържолите ги начуках подобаващо. Натрих ги с черен пипер и сол. Сгорещих един тефлонов тиган и както беше сух, метнах пържолите в него. Оставих ги да хванат коричка от двете страни, но да останат сочни отвътре. Когато бяха готови ги извадих и ги оставих в една купи да почиват. Целият тиган беше в нагар. Залях го с виното, прибавих продуктите и като за финал добавих и соса,който си пуснаха пържолите в купата. Разбърках малко и дръпнах тигана от котлона.

Пържолите ги прехвърлих в тава, добавих 1/2 ч.ч. вино и 1/2 ч.ч. вода и ги оставих да се пекат спокойно. Когато вече бяха готови ги намазах с вече сгъстилия се сос и ги поднасох с гарнитура от картофено руло.

ПП: гостите бяха достатъчно възпитани, за да не се оплакват от използването на бяло вместо червено вино и послушно си изядоха всичко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар