сряда, 14 септември 2016 г.

Палачинкова пита

Искрено се възхищавам на хората, които умеят да месят пити. Попадала съм на такива произведения на изкуството, че чак ми е жал да ги разчупя. Същевременно още не съм опитвала да омеся дори проста содена питка. От друга страна обичам нестандартните предястия. Затова приготвих предястие от палачинки, замаскирано и поднесено като пита. Всички останала много доволни. 
Ако и вие не се наемате да месите, няма нищо лошо в това за спретнете една палачинкова пита!


Необходими продукти:
  • 500 мл. прясно мляко
  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. брашно
  • 50 мл олио
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 щипка захар
За плънката:
  • 150 гр. гъби
  • 100 гр. кашкавал
  • сол, черен пипер
В началото прясното мляко и яйцата се разбиват с миксер. Постепенно се добавя брашното, солта и захарта. Прибавя се олиото и се доразбърква на ръка. Палачинките се пекат в сух тефлонов тиган. След като са готови се намазва с 1-2 с.л. плънка. Завиват се на руло. Отделните рулца се подреждат като пита. Поръсват се с настърган кашкавал и се запичат за 2-3 мин. 

За плънката: гъбите се измиват добре. Нарязват се на ситни ленти и се задушават с малко олио. Когато са готови се смесват с настъргания кашкавал и подправките. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар