понеделник, 12 септември 2016 г.

Фидела


Наближава първият учебен ден. По този повод с приятелки си припомняхме студентските години. Безкрайните лекции, трудните колоквиуми, ученето за изпити и не на последно място безумно студените зали и аули. Именно по време на следването си преоткрих удоволствието от топла ХРАНА.
Следващата рецепта е изключително подходяща за всички гладни студенти. Също така се препоръчва и на заети хора, които не могат да отделят много време да готвене. Фиделата се отличава с бързо приготвяне, отличен вкус и питателност.


Необходими продукти:

  • 2-3 ролки фиде /1 шепа/
  • 1 ч.ч. грах
  • 200 гр. сварено /печено/ пилешко месо
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 к.л. захар
  • сол, черен пипер
В подходяща тенджера, фидето се запържва до златисто. Към него се прибавя граха и пилешкото месо. Запържват се заедно за 2-3 мин. Долива се 1 ч.ч. вода. Прибавят се подправките. Разбърква се добре до изпаряването на водата. Поднася се топло. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар