сряда, 7 септември 2016 г.

Макаронен кекс

Винаги когато имаме гости се притеснявам дали храната ще стигне. Всеки път остава и то доста. Естествено на другия ден няма как да сервирам същото и затова се налага да прибягвам до някои женски трикове. Знаете за какво говоря - малко грим, нова прическа и нещо дантелено. Шегувам се... По-скоро подходяща тава и нов сос са в основата на атрактивната визия. 



В гримьорната на този кекс ще намерите:
  • 400 гр. макарони
  • 2-3 яйца
  • 100 гр. сирене
  • 150 гр. шунка
  • 150 гр. кашкавал
  • 5 сл. майонеза
  • 3 с.л. кетчуп
  • сол
Макароните и яйцата се сваряват и охлаждат предварително. На дъното на кексова форма се разпределя слой макарони. Върху тях се настъргват шунка, сирене, кашкавал и яйце. Слага се втори слой макарони и пак се настъргват другите продукти. Завършва се с макарони. Запича се 15-20 мин. Целта е кашкавалът да се разтече и "слепи" макароните. След това се вади от фурната и залива със сос от кетчуп и майонеза.

Аплодисменти за главния гримьор!

Няма коментари:

Публикуване на коментар