вторник, 20 септември 2016 г.

Солени топчета

Животът е промяна. За добро или лошо тя се случва постоянно. Без значение дали ще я прегърнем или отричаме, тя е факт. Същото важи и за семейният начин на живот. Да, преди нашите майки са сервирали вечеря с три блюда и ленени салфетки. Днес все по-често на масата гостува лаптопа, гарниран с малко документи и поръсен със ситен шрифт статистически извадки. Въпреки това понякога се опитвам да балансирам между миналото и настоящето като приготвям нещо, което изглежда ефектно, но не изисква много време, труд и... ленена салфетка.

На вашето внимание представям солени топчета, които много си отиват с чаша вино.



Необходими продукти:

  • 75 гр. масло
  • 100 гр. топено сирене
  • 300 гр. извара или изкиснато сирене
  • 100 гр. счукани орехи.
Хубавото на тези топчета, е че да ги приготви човек отнема по-малко време от необходимото на лаптопа да загрее. Просто смачквате сирената с мекото масло. Оформяте малки топчета и ги овалвате в счуканите ядки. Ако желаете може да добавите ситно настърган кашкавал или някаква зелена подправка. 

И да не забравите за охладената чаша бяло вино!

Няма коментари:

Публикуване на коментар