петък, 9 септември 2016 г.

Шоколадов триъгълник

Шоколадовият триъгълник, сам по себе си, представлява своеобразна среща на инженерната мисъл и кулинарното изкуство. Вдъхновението дойде след като с моят любим с припомнихме ремонтните ни неволи. Реших, че щом архитектите са успели да сътворят апартамент без прави ъгли /всичките са порядъчно криви/, значи и аз мога да сервирам този десерт изкопан от тетрадките на мама.
  ПП: и моят триъгълник не е правоъгълен!



Освен транспортир и нивелир ви трябват:

  • 2 пакета обикновени бисквити
  • 150 - 170 гр. крема сирене
  •  5-6 с.л. пудра захар
  • 1-2 ч.л. какао
  • 2 банана
  • прясно мляко

Бисквитите се потапят в прясното мляко и се нареждат върху прозрачно фолио. Редовете са 3 на брой, а бисквитите във всеки ред зависят от индивидуалните предпочитания. В моят случай са 8.



Върху тях се разпределя част от крема. Той се приготвя като разбъркате крема сиренето с пудрата захар. Върху крема се нарежда втори слой бисквити. Към остатъка от крема се добавя какао, за да се оцвети. Намазва се върху бисквитите. В границите на средния ред се разполага нарязания банан.



Триъгълникът се оформя по следния начин: първият и третият ред се притискат един към друг. Най-лесно става като надигнете краищата на фолиото седната ръка и подпомогнете сгъването с другата ръка. 




Готовият триъгълник се оставя в хладилник за поне 2 часа. След това непосредствено преди сервиране се "шпаклова" с останалия крем. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар