неделя, 4 септември 2016 г.

Свинско с грах и картофи

Има изискани ястия, които приготвям само за гости. Други, по-завъртяни, се поднасят на трапезата, като искам да се извиня за нещо без да казвам заветното "извинявай" /имам проблеми с гордостта/. Трети са особено обичани и се приготвят най-редовно с повод и без повод. Свинско с грах и картофи е вечеря, която спада към третата категория ястия.


Необходими продукти:

  • 600-800 гр. свинско месо
  • 500 гр. картофи
  • 250 гр. грах
  • 2 моркова
  • 1-2 сл. дом. пюре
  • 1 ч.л. червен пипер
  • сол, черен пипер
Приготвянето е лесно. Свинското месо се нарязва на подходящи късчета и се запържва в дълбока тенджера. Към него се прибавят кубчетата картофи и граха /ако е замразен, го сложете без предварителна подготовка; ако е от консерва го отцедете от течността/. Последни слагам морковите. Всичко се разбърква добре и се запържва заедно още 5-6 мин. След това се премества в тава. Добавят се подправките и 1/2 ч.ч. вода. Запича се за около 20-30 мин, докато 
картофките хванат коричка. 


Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар