събота, 29 октомври 2016 г.

Шишчета от бекон и кашкавал

Днес ще ви представя една типично "мъжка" рецепта. Нейният автор е инж. Митев. Преди обаче да я напиша, ще ви споделя ценният съвет, който получих на Нова година: "Моето момиче, видиш ли инженер в кухнята - не му пречи!" За моя радост, по-голямата половина от мъжете в компанията ни са инженери и аз с радост ги оставям да се вихрят пред печката. Точно по този начин се сдобих с предписанията за това вкусно предястие.



Необходими продукти:

  • бекон на ленти
  • кашкавал
  • дървени шишчета

Изпълнението е повече от просто. Само да уточня, че количеството на продуктите, зависи от броя на гостите ви. Първо включете фурната да загрява на 220-250 градуса.

В единия край на всяко парче бекон се слага кубче кашкавал.



Навиват се рулца, които се подреждат в заслана са хартия за печене тава.


Пече се 7-8 минути. Не се притеснявайте, че кашкавалът се разтича.
Предястието се поднася топло.


Няма коментари:

Публикуване на коментар