На тепиха в двата ъгъла ще видите:
- 3 белтъка
- 150 гр. брашно
- 100 гр. захар
- 50 мл. олио
- 50 мл. прясно мляко
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 нар
По въпроса с почистването на нара има две опции: хващате някой да го направи вместо вас /любимият е удачен избор/ или си харесвате някое видео в интернет от типа "как да обелим нар за 30 секунди". Аз лично се спрях на следното: Разрязах нара на 8 парчета, без да ги разцепвам напълно и го потопих в купа с вода. След това с пръсти изчоплих заветните зрънца. По този начин дори и да пръска, това се случва във водата и кухнята е сравнително чиста.
След успешната битка с плода се пристъпва към втората част от рецептата. Белтъците се разбиват на сняг. Добавя се захарта и се разбърква. След това се прибавят прясното мляко и олиото. От тук нататък аз оставям миксера на страна и продължавам с обикновена тел за яйца. Добавя се брашното, размесено с бакпулвера. Последни се слагат зрънцата нар. Сега е моментът да се насладите на рубинения им цвят на фона на белтъчната белота.
Всичко се разбърква добре. Сместа се разпределя в гнездата на тава за мъфини. Кексчетата се пекат за 10-15 мин в предварително загрята фурна на 150 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар