четвъртък, 13 октомври 2016 г.

Рошави шницели

Времето е капризно животно. Тъкмо решиш, че си уцелил дрескода и си се опаковал с палто и шал, пък то се окажат почти пролетни температури. Или пък се спретнеш с по-разсъблечена блузка и зъбите ти тракат от студ. Единствената константа в цялата задача е неспирния вятър. Естествено от него косата ми е рошава, почти колкото шницелите от следващата рецепта:



Необходими продукти:

  • 3-4 тиквички
  • 2 картофа
  • 2 яйца
  • 3-4 с.л. брашно
  • сол, черен пипер,чубрица
Първо тиквичките се обелват и настъргват. Добре е  да се посолят леко и да се оставят на страни за 10 мин, за да си пуснат "водата".  Когато са готови може да ги изцедите и прехвърлите в друга купа. Прибавят се картофите, които също са настъргани. Следват ги яйцата и подправките. Последно е брашното. Всичко се обърква добре. Ако сместа ви се струва течна, може да добавите още малко брашно. Със супена лъжица се загребва от сместа и шницелите се пържат в силно сгорещено олио. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар