неделя, 23 октомври 2016 г.

Канелени бисквитки

Обичам канела! Дори само мирисът й има ефекта на релаксираща вана или масаж на краката. И как да е иначе. Само помислете колко често можем да я срещнем - върху капучиното, определени видове чай, десерти, предястия, ароматни срещи и тн Затова днес ще ви представя бисквитки със с канела и орехи.


Необходими продукти:

  • 250 гр. брашно
  • 125 гр. захар
  • 125 гр. краве масло
  • 1 яйце, 
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 1 ч.л. канела
  • 1 к.л. какао
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • орехи
Изпълнението не е сложно, но изисква повече време. Яйцето се разбива със захарта. Брашното се пресява с ваниловата захар, канелата, какаото,бакпулвера и солта. Към него се прибавя нарязаното краве масло. Разбърква се леко и се добавя яйчената смес. Омесва се тесто, което се завива в найлоново фолио. Прибира се в хладилник за 2 часа. 

Вече охладеното тесто се разделя на две половини. Хубавото е първо да работите с едната половина, а другата да стой в хладилника. Разточва се на саламче. Ако от топлината на ръцете ви, тестото почне много да лепне може да набрашните плота съвсем леко. Саламчетата се нарязват на шайби. 


В средата на всяка шайба се слага парченце орех. Бисквитките се нареждат в застлана с хартия тава. Пече се до зачервяване на 150 гр. Фурната трябва да е предварително загрята. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар