Необходими продукти:
- 250 гр. брашно
- 125 гр. захар
- 125 гр. краве масло
- 1 яйце,
- 1 пакетче ванилова захар
- 1 ч.л. канела
- 1 к.л. какао
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 щипка сол
- орехи
Изпълнението не е сложно, но изисква повече време. Яйцето се разбива със захарта. Брашното се пресява с ваниловата захар, канелата, какаото,бакпулвера и солта. Към него се прибавя нарязаното краве масло. Разбърква се леко и се добавя яйчената смес. Омесва се тесто, което се завива в найлоново фолио. Прибира се в хладилник за 2 часа.
Вече охладеното тесто се разделя на две половини. Хубавото е първо да работите с едната половина, а другата да стой в хладилника. Разточва се на саламче. Ако от топлината на ръцете ви, тестото почне много да лепне може да набрашните плота съвсем леко. Саламчетата се нарязват на шайби.
В средата на всяка шайба се слага парченце орех. Бисквитките се нареждат в застлана с хартия тава. Пече се до зачервяване на 150 гр. Фурната трябва да е предварително загрята.
Няма коментари:
Публикуване на коментар