четвъртък, 6 октомври 2016 г.

Ябълкови врътки

Есента е вече факт. Сутрин времето е студено и мрачно. Летните рокли висят самотни на закачалките и все по-често посягам към жилетките. От друга страна пъстри ябълки напълниха магазините и разпалват въображението. Затова днес на дневен ред е лесна ябълкова врътка, с която можете да допълните следобедния чай!


Необходими продукти:

  • 400 гр. бутер тесто
  • 1-2 големи ябълки
  • 1 с.л. захар
  • 1 к.л. канела
  • 2 с.л. лимонов сок
  • масло
Необходимо е ябълките да се приготвят предварително. Първо се разполовяват и почистват от семената. След това се нарязват на тънки полумесеци. Те се пускат във вряща вода /около 500 мл/ към която е добавен лимоновия сок. Бланшират се за около 2-3 мин. След това се вадят и подсушават.

Бутер тестото се нарязва на ленти с широчина около 3-4 см. Намазват се с малко масло и се поръсват със захарта и канелата. Отгоре се нареждат ябълковите полумесеци. Бутер лентите се навиват на рулца. Нареждат се във формички за мъфини и се пекат да готовност в предварително загрята фурна.

ПП: ако лентите от бутер тесто идват дълги и навитите рулца са големи, може да разрежите лентите на половинки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар