неделя, 2 октомври 2016 г.

Арабски ориз

Мързелът не морял, а мъчел. Тази българска поговорка е много добре казана, но народът е пропуснал, че мързел е синоним на креативност. Понеже тази вечер не ми са занимаваше със сложни готварски изпълнения, метнах едни пилешки хапки в тигана и ги гарнирах с арабски ориз. Той е част от антуража ми за спасяване на закъснели вечери.



Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. ориз
  • 1 кръгче фиде от навитото или 1 малка шепа от обикновеното
  • 2 ч.ч. вода
  • 1 ч.л. куркума
  • сол, черен пипер
Интересното при този ориз е, че описанието му отнема повече време от колкото приготвянето му. Фидето се начупва и се запържва до златисто в малко мазнина. Прибавя се ориза и се разбърква добре. Целта е оризът да стане стъклен. Последна се прибавя водата. Сместа се разбърква до пълното поемане на течността. Добавят се подправките и се сервира топло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар