вторник, 1 ноември 2016 г.

Пица пръстен

Мотивирана от студените температури навън, все по-често си намерим работа край фурната. Освен това процесът на месене, сам по себе си е доста сгряващ. Няма какво да се лъжем, това си е същински фитнес. Въпреки това представената тук рецепта ме вдъхнови. За съжаление мързелът ми надделя и използвах замразено тесто.



Необходими продукти:

  • 400 гр. тесто за пица
  • 200 гр. шунка или свински бут
  • 100 гр. топено сирене
  • 1 червена пиперка
  • 50 гр. гъби от консерва или леко задушени пресни
  • 100 гр. кашкавал
  • доматено пюре
  • всичко останало, което сметнете за удачно 
Тестото се разрязва на 8 правоъгълника. В намазнена тава, 4 от тях се разполагат на кръст, а останалите 4 - между първите правоъгълници. 



Всеки правоъгълник се намазва с доматено пюре. Поставя се парче шунка, върху нея се намазва слой топено сирене. Следва кръгче пиперка и гъби. Най-отгоре се слага настърган кашкавал. 



Последната стъпка е да завиете плънката. Тестото се намазва с малко мазнина и се пече до зачервяване.



Няма коментари:

Публикуване на коментар