Необходими продукти:
- 300 гр. сух хляб, без кора
- 400 гр. варено пилешко месо
- 4-5 с.л. грах от консерва
- 1/4 глава лук
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 3 яйца
- 50 гр. масло
- 2 с.л. галета
- черен пипер, сол
Изсъхналият хляб се натрошава, залива с прясното мляко и се пасира на каша. Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с маслото и щипка сол. Прибавят се към хлебната каша. След това към тях се прибавят разбитите на сняг белтъци.
Ситно нарязаното пилешко месо се задушава с нарязания на дребно лук. Към тях се добавя и граха.
Фурната трябва да е силно загрята. Подходяща тава се намаслява и поръсва с галета. На дъното се разстила половината хлебна каша. Запича се за около 10 мин до зачервяване. След това се вади, поръсва се с пилешката смес. Отгоре се излива другата половина от хлебната каша. Връща се във фурната и се пече до готовност. По желание може да се поръси с кашкавал.
ПП: По желание грахът може да се замени с гъби.
Няма коментари:
Публикуване на коментар