понеделник, 7 ноември 2016 г.

Таралежи

Един от най-красивите символи на есента си остава таралеж, закичен с пожълтели листа. Винаги съм харесвала тези животинки. Имат едни такива миловидни изражения. Пък и по детските книжки ги рисуват толкова сладки. Затова ви предлагам да събудите детето у себе си и да се позабавлявате докато приготвяте влюбени таралежи!





Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 250 гр. кайма
  • 30 гр. топено сирене
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • фиде
  • маслини

Необходимо е яйцата да са сварени и обелени. Разполовяват се и жълтъците се отделят. Прибавя се топеното сирене. Разбърква се добре и яйцата се пълнят отново. Тази стъпка може да се пропусне, но таралежите ще останат безсолни отвътре.



 Каймата се омесва с подправките. Част от нея разстила върху парче свежо фолио. Яйцето се слага в центъра и се увива от всички страни. 



С мокри ръце се оформя муцунката на таралежа. От парченца маслини се приготвят нос и очи. Фидето се начупва и с парченцата се оформят бодли. Пече се в намазнена тава. Фурната трябва да е предварително загрята на 200 градуса.



По желание преди сервиране може да закичите единия таралеж с панделка от червена пиперка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар