Необходими продукти:
- 4 яйца
- 250 гр. кайма
- 30 гр. топено сирене
- чубрица
- сол
- черен пипер
- фиде
- маслини
Необходимо е яйцата да са сварени и обелени. Разполовяват се и жълтъците се отделят. Прибавя се топеното сирене. Разбърква се добре и яйцата се пълнят отново. Тази стъпка може да се пропусне, но таралежите ще останат безсолни отвътре.
Каймата се омесва с подправките. Част от нея разстила върху парче свежо фолио. Яйцето се слага в центъра и се увива от всички страни.
С мокри ръце се оформя муцунката на таралежа. От парченца маслини се приготвят нос и очи. Фидето се начупва и с парченцата се оформят бодли. Пече се в намазнена тава. Фурната трябва да е предварително загрята на 200 градуса.
По желание преди сервиране може да закичите единия таралеж с панделка от червена пиперка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар