сряда, 16 ноември 2016 г.

Картофки с бекон

Понякога човек има нужда да поглези небцето си с нещо мазничко и много калорично. Нещо, което има плънка от разтечен кашкавал... Има ли нужда от още описание или да изброявам необходими продукти?!



Необходими продукти:

  • картофи
  • бекон
  • кашкавал
Тази рецепта е доста лесна за приготвяне. Необходимо е картофите да са предварително обелени и сварени. Когато вече са изстинали, с дълъг остър нож се издълбава малко тунелче в тях. Въпросния тунел се запълва с кашкавал. 



Отвън, около картофа се увива резенче бекон. Накрая картофа се пробожда с дървен шиш, за да не се развива. Пече се в добре загрята фурна. Моят съвет е тавата да е предварително застелена с хартия. Поднася се топло и се консумира с удоволствие. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар