петък, 25 ноември 2016 г.

Свински рулца

Хубаво е човек да има повод да се поглези и през седмицата. Обикновено делничните дни са забързани и белязани със знака на 30-минутните вечери. Затова сега ви предлагам една рецепта, която отнема повечко време за приготвяне, но невероятният й вкус компенсира всички изцапани съдове.



Необходими продукти:

  • 500 гр. свинско филе
  • 2 кисели краставички
  • 200 гр. гъби
  • 100 гр. топено сирене
  • сол, черен пипер, лимонов сок
Хубаво на тази рецепта е, че може да се приготви в два варианта - като цяло руло или като индивидуални порции. Ако изберете второто - разрежете филето на подходящи парчета. Всяко парче се натрива със сол и черен пипер. Оставя се да почине. 

През това време се приготвя плънката. Гъбите се почистват и нарязват на много тънички ленти. Слагат се в горещ тиган с малко мазнина и се поръсват със сол, черен пипер и лимонов сок. Разбъркват е добре. Готвят се докато намалят обема си наполовина. След това към тях се прибавя нарязаните краставички. Добавя се топенето сирене и се разбърква добре.



В средата на всяко парче месо се слага малко плънка. Завива се на руло. Крайчетата се забучват с клечка за зъби. Така приготвените рулца се завиват във фолио. Пече се за 30 мин на силна фурна. След това фолиото се развива. Допичат се за още 15 мин. Поръсват се с настърган кашкавал и се поднасят.


Няма коментари:

Публикуване на коментар