Необходими продукти:
- 300 гр. брашно
- 1 яйце
- 125 гр. меко масло
- 2 с.л. студена вода
- 1/2 ч.л. сол
- хайвер
- маслини без костилки
Хубавото на тази рецепта е че се приготвя бързо. Но има и една особеност - температурата. Колкото по-хладно е помещението, толкова по-лесно ще Ви бъде. Брашното се претрива с мекото масло и солта докато се образуват маслени трохи. Прибавя се разбитото яйце и водата. Самото омесване на тестото не отнема много време. Трябват му приблизително 5-6 мин. След това тестото се разточва на кора. От нея се изрязват кръгове, с малко по-голям диаметър от този на формичките. Формичките се облепят. Дъното се надупчва с вилица. За да не се надигнат при печенето може да ги напълните със суров боб. Тарталетите се пекът в предварително загрята фурна до зачервяване.
Когато са готови се вадят от формичките. Пълнят се с хайвер. Маслините се разрязват наполовина по дължина. С тяхна помощ украсяваме предястието.
Няма коментари:
Публикуване на коментар