петък, 3 февруари 2017 г.

Тарталети с хайвер

Кой не обича тарталети? Какъв човек трябва да си, че да обърнеш гръб пред малка кошничка пълна с крем и гарнирана с плодове? Да, знам,че това е асоциацията на повечето хора - тарталетата трябва да е сладка. Но аз съм на мнение, че спокойно може да се импровизира с пълнежа. Затова Ви представям солени тарталети с хайвер и маслини!





Необходими продукти:

  • 300 гр. брашно
  • 1 яйце
  • 125 гр. меко масло
  • 2 с.л. студена вода
  • 1/2 ч.л. сол
  • хайвер
  • маслини без костилки

Хубавото на тази рецепта е че се приготвя бързо. Но има и една особеност -  температурата. Колкото по-хладно е помещението, толкова по-лесно ще Ви бъде. Брашното се претрива с мекото масло и солта докато се образуват маслени трохи. Прибавя се разбитото яйце и водата. Самото омесване на тестото не отнема много време. Трябват му приблизително 5-6 мин. След това тестото се разточва на кора. От нея се изрязват кръгове, с малко по-голям диаметър от този на формичките. Формичките се облепят. Дъното се надупчва с вилица. За да не се надигнат при печенето може да ги напълните със суров боб. Тарталетите се пекът в предварително загрята фурна до зачервяване. 

Когато са готови се вадят от формичките. Пълнят се с хайвер. Маслините се разрязват наполовина по дължина. С тяхна помощ украсяваме предястието.


Няма коментари:

Публикуване на коментар