Знам, че има много версии на соленки с кашкавал. Въпреки това аз искам да Ви представя една рецепта, извадена от пожълтяла готварска книжка, издадена преди да се родя, но актуална и до днес.
Необходими продукти:
- 150 мл. прясно мляко
- 250 гр. брашно
- 1 пакет бакпулвер
- 75 гр. разтопено масло и още малко за намазване
- 100 гр. кашкавал
Приготвянето е лесно и не изисква кой знае какви умения. Брашното се смесва с бакпулвера. Прибавят се млякото и маслото. Замесва се тесто. Нормално е, то да е сухо и ронливо. Разточва се на тънка кора. Намазва се обилно с допълнителното масло. Поръсва се с настъргания кашкавал и се завива на руло. То се нарязва на кръгчета, с дебелина около 1-2 см. Поставят се легнали и се пекат в умерена фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар