четвъртък, 5 януари 2017 г.

Кашкавалени рулца

Кашкавалът е изключително благодатен продукт. С негова помощ може да забъркате всичко - закуска, обяд, вечеря, предястие, десерт. Освен това с него се работи лесно и е чудесна добавка към.... ами към всичко. 
Знам, че има много версии на  соленки с кашкавал. Въпреки това аз искам да Ви представя една рецепта, извадена от пожълтяла готварска книжка, издадена преди да се родя, но актуална и до днес.



Необходими продукти:
  • 150 мл. прясно мляко
  • 250 гр. брашно
  • 1 пакет бакпулвер
  • 75 гр. разтопено масло и още малко за намазване
  • 100 гр. кашкавал
Приготвянето е лесно и не изисква кой знае какви умения. Брашното се смесва с бакпулвера. Прибавят се млякото и маслото. Замесва се тесто. Нормално е, то да е сухо и ронливо. Разточва се на тънка кора. Намазва се обилно с допълнителното масло. Поръсва се с настъргания кашкавал и се завива на руло. То се нарязва на кръгчета, с дебелина около 1-2 см. Поставят се легнали и се пекат в умерена фурна. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар